The One Minutes Serie ‘Akwatik’
Samengesteld door Kinemastik
januari en februar1 2022
HD video, 17,21 min.

‘Akwatik’ verkent de land-zee-dialectiek die alomtegenwoordig is in de maritieme antropologie. Kolonialisme, onafhankelijkheid, ontwikkelingsbeleid en natuurbehoud hebben de gemeenschappen die de maritieme ruimte bewonen allemaal ontwricht. De zee is nooit beschouwd als een menselijke ruimte, gekenmerkt door culturele diversiteit. In plaats daarvan werd de zee beschouwd als een homogene ruimte, als onherroepelijk wild, weerloos tegen elke vorm van domesticatie. Tot voor kort domineerden westerse modellen de ideeën over de zee, maar nu vindt een ommekeer plaats, waardoor een middenweg wordt geopend – een ruimte voor reflectie die wetenschappelijk, politiek en sociaal is. ‘Akwatik’ beweegt zich van land naar zee, van lucht naar water, en probeert ruimte in te nemen zonder die op te eisen.

De geselecteerde films werden ingezonden vanuit Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Italië, Malta, Mexico, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Kinemastik is een culturele NGO in Malta, die filmvertoningen, concerten, tentoonstellingen, workshops en lezingen organiseert. Jaarlijks organiseert zij het Kinemastik International Short Film Festival.

Om de maand publiceert The One Minutes een nieuwe serie films, die onze huidige tijd in bewegend beeld onderzoeken.

Deelnemende kunstenaars:
Siobhan Leddy and Benjamin Yates
Dolphin Club
Beatrice Alvestad Lopez
Matthew Lancit
Tristan Bera
Mauricio Guillén
Manon Bachelier
misha de ridder
Niv Rajendra
Ana Vaz
Stephanie Sant
Inge Reisberman
Zhang Hong
Macy van Geldorp
Kevin Siwoff & Isaac Azzopardi
Cyril Sancereau
Isabelle Weber

Hoe werkt het

Kijk op de kaart waar je bent en kies een bank om te starten en loop er naar toe. Je kan de filmpjes op de bankjes bekijken als je internet op je telefoon hebt. Veel plezier!

Start bij de bank bij de stadsbrug

Scannen / NFC

Deze scanplaat kun je scannen middels de QR-code of gebruik de ingebouwde NFC-chip. Met de meeste moderne telefoons is het mogelijk de NFC-chip te gebruiken. QR-code scannen doe je met de camerafunctie van je telefoon.

Alles over de Hanzebankjes vindt je hier http://hanzebankje.nl/

Extra info

The One Minutes Foundation produceert en distribueert video’s van één minuut vanuit artistiek uitgangspunt en biedt een internationaal podium voor mensen om te creëren, te betrekken en te verbinden. The One Minutes beweegt zich zowel in de voorhoede van de internationale hedendaagse kunst, als in educatie, welzijn en ontwikkelingswerk en verbindt deze met elkaar. Ze stelden onder andere tentoon in Power Station of Art in Shanghai, National Gallery of Iceland in Reykjavík en Whitney Museum of American Art in New York. Om de maand publiceert The One Minutes Foundation een nieuwe serie films, die onze perceptie van en onze verhouding met bewegend beeld onderzoeken. Musea en culturele organisaties over de hele wereld zijn geabonneerd op de series.
Stuur je video’s in en doe mee aan het project!
http://theoneminutes.org/participate