Deze zomer met One Minutes uit de serie “Mind-body-problem” samengesteld door Sander Breure en Witte van Hulzen.

Video’s die de relatie tussen ziel en lichaam verbeelden – of het nu gaat om een ​​metafoor, een probleem of zelfs een slechte grap. Mind-body-probleem  stelt de eeuwenoude vraag: hoe kan materie ooit tot leven komen?

Wilt u gecremeerd of begraven worden? Heeft een vlieg gedachten? Kan ik zien wat een ander ziet? Leeft de kat in de doos of niet? Als de ziel een lichaam bewoont, kan een geest dan een beeldhouwwerk bewonen? Wat is het verschil tussen een video van een persoon en hun spiegelbeeld? Is een gevecht met een paraplu ooit een spirituele strijd? En waarom is het zo moeilijk om afscheid te nemen?”

Hoe werkt het

Kijk op de kaart waar je bent en kies een bank om te starten en loop er naar toe. Je kan de filmpjes op de bankjes bekijken als je internet op je telefoon hebt. Veel plezier!

Start bij de bank bij de stadsbrug

Scannen / NFC

Deze scanplaat kun je scannen middels de QR-code of gebruik de ingebouwde NFC-chip. Met de meeste moderne telefoons is het mogelijk de NFC-chip te gebruiken. QR-code scannen doe je met de camerafunctie van je telefoon.

Alles over de Hanzebankjes vindt je hier http://hanzebankje.nl/

Extra info

The One Minutes Foundation produceert en distribueert video’s van één minuut vanuit artistiek uitgangspunt en biedt een internationaal podium voor mensen om te creëren, te betrekken en te verbinden. The One Minutes beweegt zich zowel in de voorhoede van de internationale hedendaagse kunst, als in educatie, welzijn en ontwikkelingswerk en verbindt deze met elkaar. Ze stelden onder andere tentoon in Power Station of Art in Shanghai, National Gallery of Iceland in Reykjavík en Whitney Museum of American Art in New York. Om de maand publiceert The One Minutes Foundation een nieuwe serie films, die onze perceptie van en onze verhouding met bewegend beeld onderzoeken. Musea en culturele organisaties over de hele wereld zijn geabonneerd op de series.
Stuur je video’s in en doe mee aan het project!
http://theoneminutes.org/participate